Zou je het liefst zelf ontslag nemen?

Zou je het liefst zelf ontslag nemen?

Ongemotiveerd?

Krijg je geen energie meer van je werk? Voel je je niet gewaardeerd, kun je je niet meer ontwikkelen of doorgroeien en zie je geen toekomst meer bij jouw huidige werkgever? Dan kan ik je misschien helpen.

Zelf je baan opzeggen

Als je ongelukkig bent op je werk - en dit is niet op te lossen - dan kun je beter afscheid nemen om elders een nieuwe start te maken. Veel werknemers durven hun onvrede niet bespreekbaar te maken, omdat zelf opzeggen zonder nieuwe baan (financieel) vaak geen optie is. Je hebt in dat geval namelijk geen recht op een WW uitkering. Misschien wordt het uiten van je onvrede door jouw leidinggevende je ook niet in dank afgenomen en wordt het later tegen je gebruikt. Ook als jouw werkgever geen initiatief neemt om te praten over een vertrek kunnen er toch mogelijkheden zijn om in goed overleg uit elkaar te gaan. Als je zelf initiatief neemt om weg te gaan zal de werkgever je niet snel een vergoeding willen betalen, want je hebt in dat geval wettelijk gezien ook geen recht op een transitievergoeding.

Behoud van WW

Als je het slim en zorgvuldig aanpakt, dan blijkt er vaak toch wel ruimte om afspraken maken over een vertrek onder (voor jou) gunstige voorwaarden.Denk bijvoorbeeld aan een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met behoud van WW, een periode waarin je vrij bent met behoud van salaris, op kosten van de werkgever een opleiding volgen of hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Risico op uitval wegens ziekte

Waarom zou een werkgever hiermee zou instemmen? Omdat jouw werkgever ook niet gebaat is bij een ongemotiveerde medewerker en daarmee de verhoogde kans op een arbeidsconflict of arbeidsongeschiktheid. Als je geen energie meer van je werk krijgt, dan krijg je daar vroeg of laat last van. Deze gevolgen kunnen uiteenlopen van ontevreden zijn (met de bijbehorende houding en gedrag) tot een burn-out.

Vraag advies over jouw mogelijkheden

Kortom: ben je niet meer gelukkig op je werk en zou je het liefst ontslag nemen?
Onderneem actie en verken met mij de mogelijkheden om op een goede manier weg te gaan zonder zelf op te hoeven zeggen.

Meer weten? Lotte Schuurs is een ervaren arbeidsrecht advocaat bij Blumstone. Mail of bel me gerust voor advies.

Bel direct op: 020 - 612 18 06

Of stuur een email

captcha