Projecten met een tijdelijke omgevingsvergunning volledig uitgesloten van SDE+ subsidie

2018-10-04 |

In de Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 14 september 2018, nr. WJZ/18186053, tot wijziging van de Algemene uitvoeringsregeling stimulering duurzame energieproductie in verband met periodiek onderhoud zijn projecten met een tijdelijke omgevingsvergunning volledig uitgesloten van SDE+ subsidie.

Het is met het oog op de tijdige realisatie van projecten en de kosteneffectieve inzet van subsidiemiddelen van belang dat een project vooraf over een vergunning beschikt voor tenminste de gehele looptijd van het project, aldus de toelichting op de Regeling. Een tijdelijke omgevingsvergunning voldoet hier niet aan. Vandaar dat in de algemene uitvoeringsregeling opgenomen is dat een vergunning op basis van de kruimellijst ( een tijdelijke vergunning dus) niet wordt geaccepteerd als vergunning voor de uitvoering van de verplichting om de aanvraag te doen vergezellen van de voor de installatie verplichte vergunningen.

De looptijd van een SDE+-subsidie voor zonneparken bedraagt standaard vijftien jaar. Omdat tijdelijke omgevingsvergunningen voor de duur van maximaal tien jaar mogen worden verleend, voldoen deze vergunningen hier per definitie niet aan. Daarom kunnen zonneparken die met een tijdelijke omgevingsvergunning mogelijk zijn gemaakt niet langer rekenen op SDE+-subsidie.

Meer weten? Neem contact op met Maarten Kamp, advocaat bestuursrecht te Amsterdam. Bel voor een vrijblijvende afspraak 020 6121806. 

Terug

Bel direct op: 020 - 612 18 06

Of stuur een email

captcha